Nieuws

Natuurbegraven in Het Buiten

Steeds meer mensen kiezen voor een laatste rustplaats in de natuur sinds de overheid ruim tien jaar geleden haar strenge regels ten aanzien van begraven verruimde. Inmiddels telt Nederland een stuk of veertig natuurbegraaf­plaatsen. Een kwart daarvan ligt op een landgoed. Ingrid D. Jacobs verkende voor het nieuwe nummer van magazine Het Buiten het fenomeen en sprak met twee landgoedeigenaren. Natuurbegraafplaatsen zijn een trend én een noodzaak, zo stelt ze vast.

Het Buiten nr. 14 verschijnt zaterdag 22 juli. Behalve de reportage over natuurbegraven lees je daarin een groot essay van Elyze Storms-Smeets waarin ze laat zien hoe een bredere kijk op erfgoedensembles een nieuw instrument kan bieden om buitenplaatsen en landgoederen te beschermen. Verder in ons zomernummer: een interview met Eefje Duin, de nieuwe directeur van de Federatie Instandhouding Monumenten, een beeldverhaal over het familiehuis Schouwenburg op de Veluwe en een artikel van Wim Meulenkamp over de vroegste neogotiek in Nederland. En nog heel veel meer!

De reportage van Ingrid D. Jacobs in Het Buiten over natuurbegraven krijg je van ons kado. Wil je het hele nummer lezen? Word dan donateur van de Nederlandse Kastelenstichting, de Vrienden Particuliere Historische Buitenplaatsen of de Stichting Landgoedvrienden. Je krijgt dan drie keer per jaar ons mooie magazine in je brievenbus.