Nieuws

Vertel ons je mooiste Buiten-verhaal

Heb je een bijzondere herinnering aan een kasteel of buitenplaats in Nederland? Schrijf daar dan een kort stuk over en deel het met de lezers van Het Buiten. Een verhaal bijvoorbeeld over dierbare herinnering van je moeder aan de buitenplaats waar ze ooit als dienstmeisje werkte. Of een anekdote over het kasteel waar je zelf als kind bij je grootouders met de feestdagen op bezoek kwam. Even welkom zijn verhalen over huizen die je nooit van binnen zag maar toch grote indruk maakten – misschien wel door het bordje ‘Verboden toegang’ aan het begin van de oprijlaan.

Mail je bijdrage (maximaal 600 woorden), liefst met een of meer foto’s, naar hoofdredacteur@het-buiten.nl. Misschien zie je het verhaal dan terug in ons magazine én op deze website.

Constant Willems beet in Het Buiten 13 de spits af. Hij stuurde ons een prachtig verhaal over een bezoek dat hij in de warme zomer van 1976 als jonge bouwkundig opzichter-tekenaar bracht aan kasteel Rechteren in Dalfsen. Inmiddels is dat bijna vijftig jaar geleden. Maar Constant Willems schrijft erover alsof het eergisteren gebeurde. Je leest zijn bijdrage hier.